Dnes jsem si pro Vás přichystala recept na polévku z červené řepy, kterou jsem se rozhodla opět jednou uvařit, protože jsem na ni dostala velkou chuť. Do polévky si můžete přidat samozřejmě co chcete – podle Vaší chuti. Já jsem ji uvařila z toho, co jsem zrovna měla doma a byla jsem poměrně dost překvapená, jelikož polévka chutnala i tak výborně! Takže dnes je to takový recept – co dům dal :)

Polévka z červené řepy

Já jsem si do polévky připravila 4 brambory, 2 červené řepy, cibuli, petržel a petrželovou nať. Vy si samozřejmě můžete přidat i něco dalšího, podle chuti – já jsem dala to, co jsem zrovna měla doma. 

1. Brambory, červenou řepu, petržel a cibuli jsem si oloupala a společně s petrželovou natí omyla.

polévka z červené řepy
suroviny na polévku

2. Petržel a červenou řepu jsem si pokrájela na větší kostičky a dala do misky (na větší kostičky proto, že budu polévku následně mixovat). Cibulku jsem si nakrájela na jemno a dala na trochu oleje zesklovatět. Zvlášť na prkénku jsem si pokrájela brambory a petrželovou nať. 

3. Na zesklovatělou cibulku jsem dala nakrájenou červenou řepu s petrželí a nechala jsem je chvíli restovat.

4. Poté jsem vše zalila vodou a přidala jsem koření – bobkový list, černý pepř, nové koření a trochu soli. (+ čtvrt zeleninového bujonu – dávat nemusíte a nebo můžete zalít zeleninovým vývarem – bude to zdravější a chutnější)

polévka z červené řepy
nakrájená zelenina / koření do polévky

5. Dále jsem do hrnce vložila brambory a petrželovou nať a vše jsem nechala cca 20-30 minut povařit.

6. Z polévky jsem vyndala koření a poté jsem ji rozmixovala.

7. A je hotovo, bylo to jednoduché, že? Polévka chutná velmi dobře se lžící zakysané smetany!

polévka z červené řepy
hotová polévka z červené řepy

Červenou řepu jsem pořídila v supermarketu Albert. Dá se sehnat poměrně dost levně – od 10 Kč – 20 Kč/ kg.

Máte rádi červenou řepu? Vaříte z ní něco? Pokud ano – určitě mi napište Vaše tipy, ráda se inspiruji!